Світ
1 червня 2020
У Парижі через рік після пожежі відкрили площу перед Нотр-Дамом
У Парижі в неділю, 31 травня, вперше з квітня 2019 року відкрито площу перед собором Паризької Богоматері.
news-image

У Парижі відкрили для відвідувачів площу перед собором Паризької Богоматері. Вперше після пожежі в соборі туристи та мешканці міста зможуть потрапити на площу, повідомляє 112.

У Парижі в неділю, 31 травня, вперше з квітня 2019 року відкрито площу перед собором Паризької Богоматері", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що перед тим, як відкрити площу перед Нотр-Дамом, паризька мерія відзвітувала про ретельне очищення території. Бруківку обробили мийним засобом, розпилюючи його під "дуже високим тиском". Лавки і горщики із рослинами покрили спеціальним гелем, а верхні 40 сантиметрів ґрунту навколо площі замінили.

Але підійти впритул до фасаду собору після 31 травня, як і раніше, не вийде: третину площі залишать за парканом для продовження реставраційних робіт. Французька влада планує завершити реконструкцію Нотр-Дама до 2024 року, коли в Парижі відбудуться Олімпійські ігри.

Нагадаємо, пожежа в соборі Нотр-Дам сталася 15 квітня 2019 року. Вогнем було знищено шпиль і покрівлю собору, а також пошкоджено інтер'єр, верхні стіни і вікна. Площу перед собором було закрито через забруднення свинцем, який містився в елементах покрівлі. Рівень концентрації цього небезпечного хімічного елемента навколо собору перевищував допустимі значення в кілька разів.